Удължен е срокът за подаване на оферти 

ПОКАНА

За участие в процедура с предмет:Избор на изпълнител изготвяне  на технологичен проект за демонтиране на съществуващото осветление и прилежащите му елементи и монтиране на аварийно осветление в пътен тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ при км 53+297“

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Във връзка с необходимостта от изготвяне на технологичен проект за демонтиране на съществуващото осветление и прилежащите му елементи и монтиране на аварийно осветление в пътен тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ при км 53+297, „Автомагистрали“ ЕАД Ви кани да ни  представите оферта за изпълнение на дейностите съгласно изискванията към настоящата покана и приложенията към нея.

1. ОПИСАНИЕ НА ПРЕДМЕТА И МЯСТО  НА ПОРЪЧКАТА:

Предмет на настоящата процедура е избор на изпълнител изготвяне  на технологичен проект за демонтиране на съществуващото осветление и прилежащите му елементи и монтиране на аварийно осветление в пътен тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ при км 53+297 .

2. КОЛИЧЕСТВО И ОБЕМ НА ПОРЪЧКАТА

2.1. Извършване на необходимите проучвателни работи за изготвяне на технлогичен  проект, съгласно изискванията на действащите към момента нормативни документи.

2.2. Изработване на технлогичен проект „Временно - аварийно осветление с демонтирани осветителни тела от пътни тунели „Витиня“ и „Ечемишка“ и демонтиране на носеща конструкция

2.3. Проекта следва да съдържа част: „Осветителна инсталация“, количествени сметки и други.

2.4. В проекта задължително да се предвидят дейности по демонтиране на съществуващата осветителна система и нейните елементи, както и монтаж на аварийно осветление, като в него да бъде включено използването на демонтираните осветителни тела и прилежащите им елементи от тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ на АМ Хемус.

2.5. Проектът трябва да бъде съгласуван с ИПМ, което е задължение на Изпълнителя.

2.6. Отстраняване за своя сметка недостатъците на техническия проект.

2.7. Упражняване на авторски надзор.

3. КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ

3.1. Поръчката се възлага въз основа на критерий  - „най-ниска цена“ без ДДС за изпълнение на поръчката.

4. ИЗИСКВАНИЯ ОТНОСНО ТЕХНИЧЕСКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ И/ИЛИ КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

4.1. Участникът следва да е изпълнил през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, минимум 1 договор, с предмет, идентичен или сходни* с тези на поръчката.

*Под дейности (услуги), сходни с тези на настоящата поръчка, следва да се разбира проектиране/изработване (изготвяне на инвестиционен проект) на технически и/или идеен проект/и за изпълнение на ново строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт (рехабилитация) на улични мрежи и/или енергоснабдителни мрежи и съоръжения към тях, и/или силови и слаботокови кабели и/или улично осветление и енергоснабдителни мрежи и/или оптични кабелни магистрали и съоръженията към тях.

*За доказване на  обстоятелствата, участникът следва да представи списък по Образец № 2 на услугите, идентични или сходни с тези на настоящата поръчка, с посочване на сумите, датите, получателите и доказателства за извършената услуга (референция за добро изпълнение/ удостоверение за добро изпълнение/ препоръка за добро изпълнение и/или друго).

4.2. Участникът следва да разполага с персонал/екип с професионална компетентност за изпълнението на поръчката, а именно: лица, притежаващи пълна проектантска правоспособност (ППП) и вписани, съгласно изискванията на Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП), в регистъра на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП).

Минимално изискване: Участникът трябва да разполага с екип, притежаващ необходимата професионална квалификация и опит, съответстващи на спецификата на поръчката, както следва:

А) Ръководител на екипа - 1 (един) брой:

Професионална област (квалификация): да притежава пълна проектантска правоспособност (ППП) по част „Електро“ и вписан, съгласно изискванията на Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП), в регистъра на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), да има висше образование по специалност „Електротехника”, или еквивалентна специалност.

Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на цялостно ръководство в най - малко 1 (един) изработен технически и/или идеен проект/и за изпълнение на ново строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт (рехабилитация) на улични мрежи и/или енергоснабдителни мрежи и съоръжения към тях, и/или силови и слаботокови кабели и/или улично осветление и енергоснабдителни мрежи и/или оптични кабелни магистрали и съоръженията към тях.

Б) Проектант по част „Електро“ - 1 (един) брой:

Професионална област (квалификация): да притежава пълна проектантска правоспособност (ППП) по част „Електрическа“ и вписан, съгласно изискванията на Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП), в регистъра на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), да има висше образование по специалност „Електротехника”, или еквивалентна специалност.

Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на проектантски дейности по  част „Електрическа“ най - малко 1 (един) изработен технически и/или идеен проект за изпълнение на ново строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт (рехабилитация) на улични мрежи и/или енергоснабдителни мрежи и съоръжения към тях, и/или силови и слаботокови кабели и/или улично осветление и енергоснабдителни мрежи и/или оптични кабелни магистрали и съоръженията към тях.

В) Проектант по част „Конструктивна“ - 1 (един) брой:

Професионална област (квалификация): да притежава пълна проектантска правоспособност (ППП) по част „Конструктивна“ и вписан, съгласно изискванията на Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП), в регистъра на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), да има висше образование по специалност „Транспортно строителство”, или „Строителство на сгради и съоръжения”, или „Промишлено и гражданско строителство”, или еквивалентна специалност.

Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на проектантски дейности по част „Конструктивна“ в най - малко 1 (един) изработен технически и/или идеен проект за изпълнение на ново строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт (рехабилитация) на пътни съоръжения, и/или на пътни съоръжения с еквивалентни характеристики извън страната.

*За доказване на минималното изискване участникът представя списък на персонала/екипа, който ще изпълнява поръчката, съгласно Образец № 3 който са посочени лицата, притежаваната от тях ППП и номера на удостоверението за ППП, с който е вписано съответното лице в регистъра на КИИП, за коя проектна част ще отговаря лицето и копия на удостоверенията за ППП на лицата.

4.3. Участникът следва да разполага с минимално техническо оборудване и софтуер (приложен и специализиран) а именно:

Техническо оборудване:

  • Транспортни средства - 1 бр.;
  • Компютърни конфигурации с лицензирана операционна система - 2 бр.;
  • Преносими компютри с лицензирана операционна система — 1 бр.;
  • Копирни и/или принтер машини - 1 бр.;

* За доказване на минималното изискване участникът представя списък по Образец  № 4 на техн. оборудване за изпълнение на поръчката. Списъкът съдържа наименование на оборудването.

Приложен и специализиран софтуер:

  • Програми за двуизмерно и триизмерно чертане и автоматизирано изработване на чертежи - 1 бр. лиценз;
  • Текстообработващи програми за оформяна на текстовата част към проектната документация - 2 бр. лиценз.
  • Програма за светлотехнически изчисления

* За доказване на минималното изискване участникът представя в списък по Образец  4 на софтуер (приложен и специализиран) за изпълнение на поръчката. Списъкът следва да съдържа наименование на софтуера (приложен и специализиран), области на приложението му при изпълнението на ППР и лиценза.

4.4. Изисквания относно икономическо и финансово състояние:

4.4.1. Изисква се участникът в поръчката за последната една  приключила финансова година да има положителен финансов резултат от дейността си, което се установява с представяне на ГФО.

* За доказване на минималното изискване участникът представя ГФО за последната 1 (една) приключила финансова година.

4.4.2. Участникът трябва да има валидна застраховка „Професионална отговорност в проектирането“ съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ.

* За доказване на изискването участникът представя копие на валидна застраховка „Професионална отговорност в проектирането“ съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ.

Участникът, определен за изпълнител, трябва да има и да поддържа валидна застраховка „Професионална отговорност в проектирането“  през целия срок на изпълнение на договора.

4.4.3 Изисква се участникът в поръчката да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки).

* За доказване на минималното изискване участниците представят: Валидни сертификати, издадени от акредитирани лица, за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието с изискването на Възложителя.

5. СРОК ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

5.1. Общия срок за изпълнение - до 8 календарни дни. Срокът на договорените ППР започва да тече от подписването на договор за проектантските дейности.

6. КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЯ:

Документацията за участие може да се изтегли свободно от сайта на „Автомагистрали“ ЕАД.

Лице за контакт  инж. Матей Йорданов – инженер-енергетик  тел. 0885353305

7. СРОК И МЯСТО ЗА ПОДАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

Краен срок за подаване на офертите: 16.30 ч. на 28.07.2021г., в деловодството на „Автомагистрали“ ЕАД, на адрес: София 1618, бул. „Цар Борис III” №215 ет.1.

Оферти, подадени след изтичане на крайния срок или в непрозрачна опаковка не се приемат и се връщат незабавно на подателя.

Образец 1 Оферта.docx
16.07.2021 15:50
Свали
Образец 2- списък изпълнени услуги.docx
16.07.2021 15:50
Свали
Образец 3 - декларация персонал.doc
16.07.2021 15:50
Свали
Образец 4 -Декларация оборудване.docx
16.07.2021 15:50
Свали
Образец 5 - Техническо предложение.docx
16.07.2021 15:50
Свали
Образец 6 - ценово предложение.doc
16.07.2021 15:50
Свали