ПОКАНА

 

За избор на подизпълнител за участие в обществена поръчка по ЗОП с Възложител „Агенция Пътна инфраструктура“ и предмет:

 „ПОДДЪРЖАНЕ  НА АВТОМАГИСТРАЛА „СТРУМА“ ОТ КМ 0+000 ДО КМ 56+170 НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОПУ СОФИЯ, ОПУ ПЕРНИК И ОПУ КЮСТЕНДИЛ

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Във връзка с участието на Автомагистрали ЕАД в открита процедура по Закона за обществените поръчки с горецитирания предмет, „АВТОМАГИСТРАЛИ” ЕАД Ви кани да представите Вашата оферта за изпълнение на дейностите подробно описани в Сметки с единични цени за всеки вид дейност  - Приложение № 5-1 и Приложение № 5-2 към настоящата покана, за включване като официален подизпълнител по провежданата от АПИ процедура.

 

  1. ПРЕДМЕТ:

 

Предмет на настоящата поръчка е извършването на дейности по поддържане (текущо, зимно и ремонтно – възстановителни работи при аварийни ситуации) на автомагистрала „Струма“ от км 0+000 до км 56+170 на територията ОПУ София, ОПУ Перник и ОПУ Кюстендил.

Предметът на поръчката е разделен на две обособени позиции, както следва:

 

Обособена позиция № 1 - ПОДДЪРЖАНЕ И РЕМОНТ НА ПЪТНИ НАСТИЛКИ

 

Обособена позиция № 2 - ПОДДЪРЖАНЕ И РЕМОНТ НА ПЪТНИ СЪОРЪЖЕНИЯ И ТЕХНИТЕ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ    

 

   В предмета на поръчката не се включват дейности, за които се изисква съставяне и подписване на актове и протоколи, създадени по реда и условията на Наредба № 3/ 31.07.2003г.

 

Кратко описание:

Изпълнението на обществената поръчка, включва:

1. Дейности, които са свързани с извършването на поддържане (текущо, и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации):

 

1.1. Текущ ремонт и поддържане – включва следните основни видове дейности:

- отстраняване на отделни деформации – вълни, коловози и други неравности;

- ремонт и запълване на фуги на пътни съоръжения;

- боядисване на стоманени конструкции на мостове и други;

- Полагане на нов износващ пласт (пренастилане) на трошенокаменни, асфалтови и бетонови настилки, като полагането на нов износващ пласт на покритието (пренастилане) на асфалтовите настилки имплицитно включва дейности по разваляне на съществуваща асфалтова настилка, фрезоване, ново покритие от асфалтови пластове (без ограничение на дебелината на долен пласт (биндер) и износващ пласт), в обхвата на съществуващото пътно платно включително локални ремонти, с което се постига възстановяване на експлоатационните характеристики на пътя (носимоспособност, равност, сцепление).

- Възстановяване на: пътните принадлежности (банкети, еластични огради, буфери, портални рамки, откоси), отводняването на пътя (отводнителни окопи, водостоци, регули, италиански улеи, дренажи, бордюри, ревизионни шахти), хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация в сервитута на пътя.

- Текущ ремонт на пътни възли - възстановяване на асфалтовата настилка (износващия пласт) в обхвата на съществуващото пътно платно включително локални ремонти, с което се постига възстановяване на експлоатационните характеристики на пътя (носимоспособност, равност, сцепление). Възстановяване на: пътните принадлежности (банкети, еластични огради, буфери, портални рамки, откоси), отводняването на пътя (отводнителни окопи, водостоци, регули, италиански улеи, дренажи, бордюри, ревизионни шахти), хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация, ел. инсталации и осветление в сервитута на пътя.

- Текущ ремонт на големи съоръжения - възстановяване на: бетоновото покритие (повърхност) на елементите на съоръжението (колони, стълбове, греди, ригели. тротоарни конзоли), хидроизолацията, отводняването, асфалтовото покритие, еластични огради, дилатационни фуги, лагери без да се променят (подменят) конструкцията и/или конструктивни елементи и/или натоварвания.

- Текущ ремонт на тунели - възстановяване и/или подобряване на: тротоарни конзоли, асфалтова настилка, отводняване, ел. инсталации и осветление и системите за безопасност.

1.2. Ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации - извършват се аварийно-възстановителни работи, целящи незабавно възстановяване на минимално ниво на обслужване след възникване на аварийни ситуации (свлачищни явления, срутвания, изравяния, разрушения на мостови съоръжения, лавини и други).

 

  1. МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ И СРОК НА ИЗПЪЛНЕНИЕ:

       

2.1. Място на изпълнение на поръчката: Област София, област Перник и област Кюстендил.

 

  1. СРОК ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:
    1. Срокът за изпълнение на договора започва да тече от датата, посочена във възлагателното писмо, издадено от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ и изпратено до ИЗПЪЛНИТЕЛЯ и приключва на датата на изтичане на последния гаранционен срок на изпълнени дейности по договора, който срок включва:
    2. Срок за изпълнение на дейностите/работите по договора, който е 36 (тридесет и шест) месеца и който започва да тече от датата, посочена във възлагателното писмо, издадено от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ и изпратено до ИЗПЪЛНИТЕЛЯ.
    3. Гаранционни срокове на изпълнени дейности по договора, които гаранционни срокове са, както следва:
    4. За ръчно изкърпване на единични дупки и деформации в настилката с плътна асфалтобетонова смес – 6 (шест) месеца;
    5. За машинно изкърпване на единични дупки и деформации на настилката с плътна асфалтобетонова смес – 2 (две) години;

2.2.6.  За машинно полагане на плътна асфалтобетонова смес – 3 (три) години;

  1. Гаранционният срок започва да тече от датата на приемане на извършените дейности от ОПУ София, ОПУ Перник или ОПУ Кюстендил, отразена в Гаранционния протокол. Гаранционният протокол се прилага към съответния Сертификат за действително изпълнени и приети видове работи. В него се посочва стойността на видовете работи, за които е съставен. Гаранционната отговорност се изключва, когато проявените дефекти са в резултат от Непредвидено обстоятелство.
  2. ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

При изпълнение на поръчката, следва да се спазват приложимите за предмета й изисквания на:

а) Технически правила и изисквания за поддържане на пътища на Национална агенция „Пътна инфраструктура” от 2009 г.;

б) Техническа спецификация на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) от 2014 г.;

в) Наредба № РД-02-20-19 от 12 ноември 2012 г. за поддържане и текущ ремонт на пътищата;

г) Закон за пътищата;

д)  Наредба № 2 от 17 януари 2001 г. за сигнализация на пътищата с пътна маркировка;

е) Наредба № 18 от 23 юли 2001 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци;

ж) Наредба № 3 от 16 август 2010 г. за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците;

з) Нормативни актове, касаещи сигнализация на пътищата с пътни знаци, поддържане и текущ ремонт на пътищата, управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали, здравословни и безопасни условия на труд;

и) Всички други нормативни документи, приложими за изпълнение на съответните дейности, предмет на обществената поръчка.

По отношение на посочените в документите от настоящия раздел конкретни стандарти, спецификации, технически одобрения или други технически референции, Възложителят ще приеме за отговарящи на изискванията и техните еквиваленти.

*ВАЖНО! Посочените „Технически спецификации“, действащото законодателство и стандарти в областта на изпълнение на дейностите предмет на поръчката следва да се разбират като предварително обявени условия на поръчката по смисъла на чл. 107, т. 2, буква „а“ от ЗОП!

IV. КРИТЕРИИ ЗА ПОДБОР

4. Технически и професионални способности:

4.1. Изисква се участникът в през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с този на поръчката. За дейности с предмет и обем, сходни с този на поръчката се приема изпълнение нa текущо и поддържане на автомагистрала/и и/или на път/пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на път/пътища с еквивалентни характеристики извън страната, както следва:

- пътни съоръжения (виадукти и/или мостове и/или тунели и др.) с обща дължина мин 1000 м. и/ или 35000  м2 пътни настилки.

Изискването се отнася за двете обособени позиции.

УТОЧНЕНИЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИЗИСКВАНЕТО: участникът представя списък – Образец № 2 на дейностите, идентични или сходни с предмета на поръчката, придружени с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.

4.2. Изисква се участникът в процедурата да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката, но не по-малко от:

За обособена позиция № 1:

  • Пътна фреза – 3 бр.
  • Автогудронатор – 3 бр.
  • Асфалтополагаща машина – 3 бр.
  • Бандажен валяк – 2бр.
  • Пневматичен валяк – 3 бр.
  • Автогрейдер – 3 бр.
  • Челен товарач - 2 бр.
  • Автовлекач – 1 бр.
  • Моторна дърворезачка – 4 бр.
  • Моторен храсторез  - 2 бр.

За обособена позиция № 2:

  • Челен товарач - 2 бр.
  • Автокран – 1 бр.
  • Автовлекач  – 1 бр.
  • Моторна дърворезачка – 3 бр.
  • Моторен храсторез  - 1 бр.

УТОЧНЕНИЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИЗИСКВАНЕТО: участникът представя декларация – Образец №3  за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката.

Когато участник подава оферта за повече от една обособена позиция, за всяка от позициите се представя отделен Образец № 3.

V.        СЪДЪРЖАНИЕ НА ОФЕРТА

5.1.    Образец № 1 – Административни данни;

5.2.    Образец № 2 – списък с изпълнение услуги;

5.3     Образец № 3 - декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване

5.4.    Техническо предложение за изпълнение на  поръчка:

Указания за изготвяне на Техническото предложение:

Техническото предложение за изпълнение се изготвя по Образец № 4  и към него се прилага:

*Предложение за изпълнение на примерно задание Приложение №4-1 и / или № 4-2, което се разработва в съответствие с изискванията на Възложителя и методиката за оценка.

Участници, чиито Технически предложения за изпълнение на поръчката не отговарят на изискванията на Възложителя, ще бъдат отстранени от участие в процедурата.

Когато участник подава оферта за повече от една обособена позиция, за всяка от позициите се представя отделно техническо предложение.

 

5.5.    Ценовото предложение:

1) Ценово предложение

2) Сметки с единични цени за всеки вид дейност.

Указания за изготвяне на Ценовото предложение:

Ценовото предложение , се изготвя по Образец № 5 и съдържа предложението на участника относно Ценовите параметри за изпълнение, съгласно указанията на Възложителя.

Извън Ценовото предложение не трябва да е посочена никаква информация относно предлаганите от участник в процедурата единични цени и/или части от тях.

Участници, които, по какъвто и да е начин, са включили някъде в офертата си извън Ценовото предложение елементи, свързани с предлаганите единични цени (и/или части от тях), ще бъдат отстранени от участие в процедурата.

 

Ценовото предложение се поставя в отделен запечатан непрозрачен плик с надпис „Предлагани ценови параметри“, обособената позиция, за която се отнася и наименованието на участника, съдържащ: Попълнено и подписано за съответната обособена позиция ценово предложение и приложенията към него.

Когато участник подава оферта за повече от една обособена позиция, за всяка от позициите се представят отделни запечатани непрозрачни пликове с надпис „Предлагани ценови параметри“, с посочване на позицията, за която се отнасят и наименованието на участника.

5.6. Декларация за конфиденциалност

 

            5.7. Запечатване

            5.7.1. Документите се представят в запечатан непрозрачен плик, върху който се посочва:

Оферта за участие в поръчка с предмет:

«..................................» /посочва се наименованието на поръчката/

 

Участник:(посочва се името на участника)

Адрес и телефон/факс и ел. поща: …………..

 

До

„АВТОМАГИСТРАЛИ“ ЕАД

Гр. София, 1618

Бул. Цар Борис III, 215, ет.4

деловодство

 

         5.7.2. Пликът включва документите посочени в раздел V „Съдържание на офертата“, както и отделни запечатани непрозрачен пликове с надпис „Ценово предложение“, за съответната обособена позиция, за която участникът кандидатства, който съдържа ценовото предложение.

         5.7.3. Участник, документите в чиято оферта не са систематизирани по указания по-горе начин се отстранява от участие в процедурата.

 

VI. МЕТОДИКА ЗА ОЦЕНКА НА УЧАСТНИЦИТЕ

         Поръчка се възлага въз основа на „икономически най-изгодна оферта“. Икономически най-изгодната оферта се определя въз основа на критерий за възлагане „оптимално съотношение качество/цена“.

Максималният брой точки, които могат да се получат за Комплексната оценка (КО) от участниците за изпълнение на поръчката е 100 (сто) точки. Участникът получил максимален брой точки се класира на първо място. Комплексната оценка (КО) се формира по следния начин:

         Комплексна оценка (КО):

         КО = ПТ1х40% + ПТ2х60%:

         ПТ 1 – Показател „Предложение за изпълнение на дейностите по текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища“.

         ПТ2 - Показател „Ценово предложение”:

         Оценките на офертите по този показател се изчисляват на база единични цени.

 

         Критерият за възлагане на поръчката подробно посочен в методиката за оценка, към поканата за участие.

  1. КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЯ:

Документацията за участие може да се свали свободно от сайта на Дружеството в раздел „Профил на купувача“

  1. СРОК И МЯСТО ЗА ПОДАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

 

Офертите, заедно с всички съпътстващи документи, описани в поканата се представят в запечатан непрозрачен плик, в деловодството на „Автомагистрали“ ЕАД (Възложител) на адрес: гр. София 1618 бул. „Цар Борис III“ № 215 ет. 4 – всеки работен ден между 8.30 ч. – 12.00 ч. и 12.30 ч. – 16.00 ч.

Краен срок за подаване на офертите: 16.00 ч. на 02.03.2022 г.

Оферти, подадени след изтичане на крайния срок или в незапечатан плик, или в плик с нарушена цялост не се приемат и се връщат незабавно на подателя.

  1. ПРИЛОЖЕНИЯ:

 

1. Образец № 1 – Административни данни;

2. Образец № 2 – Списък с изпълнение услуги;

3. Образец № 3 - Декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване

4. Техническо предложение за изпълнение на обществената поръчка – Образец № 4;

5. Примерно задание – Приложение №4-1;

6. Примерно задание – Приложение №4-2;

7. Ценово Предложение – Образец № 5;

8. Сметки с единични цени за всеки вид дейност  - Приложение № 5-1 – за ОП №1;

9. Сметки с единични цени за всеки вид дейност  - Приложение № 5-2 – за ОП № 2;

10. Декларация за конфиденциалност;

11. Методика за оценка.

ОБРАЗЕЦ 2 - СПИСЪК ИЗПЪЛНЕНИ УСЛУГИ.DOCX

24.02.2022 15:47
Свали
ОБРАЗЕЦ 3 -ДЕКЛАРАЦИЯ ОБОРУДВАНЕ.DOCX

24.02.2022 15:47
Свали
ОБРАЗЕЦ 4 - ТЕХНИЧЕСКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ(12178762).DOCX

24.02.2022 15:47
Свали
ОБРАЗЕЦ 5 -ЦЕНОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ(12178947).DOC

24.02.2022 15:47
Свали
ОБРАЗЕЦ 6 - ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА КОНФИНДЕНЦИАЛНОСТ.DOC

24.02.2022 15:47
Свали
ОБРАЗЕЦ_СМЕТКИ - ОП1 ОП 2.XLSX

24.02.2022 15:47
Свали
ПРИМЕРНО ЗАДАНИЕ - ПРИЛОЖ 4-4 4-2.XLS

24.02.2022 15:47
Свали
2.1_МЕТОДИКА ЗА ОЦЕНКА.DOCX

24.02.2022 15:47
Свали
ОБРАЗЕЦ 1.DOCX

24.02.2022 15:47
Свали