ПОКАНА

За участие в процедура с предмет:

„Сключване на рамкови договори за Доставка и монтаж на летни, зимни /регионален транспорт, кариерни/ гуми и джанти за автомобилите собственост на „Автомагистрали“ ЕАД “

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Във връзка със необходимост от закупуване на летни, зимни гум и джанти за автомобилите собственост на „Автомагистрали“ ЕАД“ ,  Ви каним да ни  представите оферта по процедура за сключване на рамкови договори с предмет: Сключване на рамкови договори за Доставка и монтаж на летни, зимни /регионален транспорт, кариерни / гуми и джанти за автомобилите собственост на „Автомагистрали“ ЕАД “, при условия подробно описани в Документацията за участие.

 

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ

1. Общи изисквания:

1.Всички предлагани от участниците  автомобилни гуми следва да бъдат:

1.1.произведени от качествени материали, осигуряващи нормална и безпроблемна експлоатация за периода на ползването им;

1.2. да отговарят на нормативно определените изисквания по отношение нови неупотребявани автомобилни гуми от клас С1, С2 и С3 (Правило №30 на ИКЕ /Икономическа комисия за Европа/при ООН и Правило №54  на ИКЕ /Икономическа комисия за Европа/при ООН);

1.3. да съответстват по показатели и параметри на техническите изисквания на възложителя, посочени в техническите спецификации;

1.4. допуска се скоростния и тегловииндекс на предлаганите гуми да бъде по-висок от посочения.

2.Други изисквания:

2.Всички предлагани от участниците автомобилни гуми следва да отговарят и на посочените по-долу изисквания:

  2.1. Участникът е задължен да предложи в офертата си всички артикули, изброени в техническата спецификация. Предложените в офертата артикули трябва да отговарят на изискванията, посочени в настоящата спецификация.

За всеки отделен артикул, обект на спецификацията, участникът попълва отделно сертификационно предложение (по приложен образец), като към него прилага:

  • Оторизационно писмо или договор със завода производител на автомобилната гума, удостоверяващи съответствието на стоката със съответните спецификации или стандарти, в случай, че не е производител (в оригинал или заверено копие);
  • Документ за хомологация на предлаганата гума, конкретно за артикула /за конкретната марка/ модел и типо размери, удостоверяващ ниво на качество съгласно установените европейски стандарти на територията на Европейския съюз - заверено копие;
  • Валиден сертификат, който удостоверява системата за управление на качество по стандарт EN ISO 9001 или еквивалентен с предмет производство на автомобилни гуми, на името производителя на всеки от артикулите, обект на поръчката –в заверено копие.

2.2.  Гумите да са оригинални и не рециклирани.

2.3. Гумите да са нови, неупотребявани от деня на производството до деня на доставката.

2.4. Гумите да са свободни от права на трети лица върху вещта.

2.5. Гумите да са произведени през  2021 г./2022 г.

2.6. Срокът на годност на доставяните артикули трябва да покрива периода на използването им, съгласно предписанията на производителя, но не по-малко от 12 месеца, считано от датата на тяхната доставка.

2.7. За предлаганите автомобилни гуми трябва да  се представят валидни документи удостоверяващи качеството и произхода на стоките, заверени от участника копия на сертификати, официални етикети отговарящи на Европейския регламент, относно етикетирането на гумите, декларации за съответствие или други еквивалентни документи.

2.8. Участникът декларира, че ще приемаме излезлите от употреба гуми съгласно изискванията на националното законодателство.

 

3. Място за изпълнение

В сервизните центрове на изпълнителя- стационарни или мобилни.

 

4. Количество

Видовете автомобилни гуми са указани в техническата спецификация неразделна част от техническото предложение на Възложителя.

 

5. Начини за изпълнение на отделните доставки и монтаж

Изпълнението на поръчката се извършва в договорените срокове в сервизните центрове /стационарни или мобилни/ на Изпълнителя и включва демонтаж на старите, монтаж и баланс на новите гуми, включително тежести и нови вентили (в случай, че е необходимо). За извършените работи се подписват приемо-предавателни протоколи от представители на страните по договора.

5.1. Доставка на нови гуми (зимни и летни), в зависимост от нуждите на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ;

• Смяна на гуми (нови или стари, собственост на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ) - демонтаж, монтаж

и баланс – извършва се при подготовка на служебните МПС за използване през пролетно - летния и есенно - зимния период и при необходимост.

• изправяне на джанти при необходимост , на служебните МПС на Възложителя.

• почистване на джанти при необходимост , на служебните МПС на Възложителя.

 

Няма да бъдат монтирани гуми с неясна, нетрайна и/или заличена маркировка, неотговарящи по маркирани показатели (размер, теглови и скоростен индекс, DOT - седмица и година на производство) на оферираните от Изпълнителя и трябва да бъдат заменени на място. Същото се отнася и за всички гуми, за които не може да се постигне задоволителен баланс при първоначалното балансиране на гумите.

 

 6. Изисквания към участниците

6.1.Изпълнителят да гарантира качеството на автомобилните гуми. При установени отклонения и/или проявени дефекти на автомобилните гуми при монтажа, и/или по време на гаранционния срок да бъдат подменяни от Изпълнителя за негова сметка във възможно най-кратък срок.

 При установени отклонения и/или проявени дефекти по време на монтажа - в рамките на определения ден за монтаж, а по време на гаранционния срок - не по-късно от 5 работни дни от датата на уведомлението.

 

6.2. Участниците е необходимо да разполагат със сервизи / стационарни или мобилни/, в които ще бъде извършен демонтажът на старите и монтажът на новите автомобилни гуми. Сервизите трябва да са разположени в градовете, в които се намира автотранспортната техника или най-близките за Възложителя:

- База Торос; АБП Елешница; БПС Елешница; ОП Ябланица; АБП Перник; ОП Пловдив; ОП Чирпан; ОП Бургас; АБП Ихтиман; АБП Калугерово; ЦУ – София.

 

7. Специални изисквания

7.1.Оферираните гуми трябва покриват посочените от Възложителя изисквания. 

7.2.Експлоатационни характеристики на гумите трябва да отговарят на изискванията на сигурност, аквапланинг, стабилност в завой при различни пътни условия, спирачен път, управляемост и др.

7.3. Всички летни гуми от един и същи размер следва да се оферират, доставят и монтират от една и съща марка.

7.4. Всички зимни гуми от един и същи размер следва да се оферират, доставят и монтират от една и съща марка.

7.5. Гумите, обект на поръчката, трябва да са издръжливи на киселинни и алкални въздействия на веществата, с които се обработва пътното платно, особено при зимни условия.

7.6. За срока на действие на договора Изпълнителят е длъжен да приема демонтираните гуми, които Възложителят е определил, че ще бъдат бракувани след монтирането на новите, като трябва да издаде протокол за предадените гуми. Изпълнителят трябва да притежава съответния документ по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците.

 

8. Срок за изпълнение на поръчката

8.1. Срок за доставка и монтаж – срокът за доставка и монтажа е до 10 /десет/ работни дни, считано от датата на подаване на заявка от Възложителя.

8.2. Срок за отстраняване на констатирани явни или скрити дефекти – срокът е до 5 /пет/ работни дни, считано от подписване на констативен протокол за отстраняване на дефектите.

!!!Важно!!! Участникът посочва срокове за изпълнение в работни дни, който не може да надвишава посочения по-горе срок.

II.КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЯ:

     Документацията за участие може да изтегли свободно от сайта на Автомагистрали“ ЕАД.

  • Участниците могат да поискат писмено от Възложителя разяснения по условията за провеждане на процедурата до 2 (два) дни преди изтичане на срока за получаване на офертите на email: info@avtomagistrali.com

 

III. СРОК И МЯСТО ЗА ПОДАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

Офертите, заедно с всички съпътстващи документи, описани в документациите за участие, се представят в запечатан непрозрачен плик, в деловодството на „Автомагистрали“ ЕАД (Възложител) на адрес: гр. София 1618 бул. „Цар Борис III“ № 215 ет. 1 – всеки работен ден между 8.30 ч. – 12.00 ч. и 12.30 ч. – 16.00 ч.

 

Краен срок за подаване на офертите: 16,00 ч. на 30.03.2022 г.

 

Оферти, подадени след изтичане на крайния срок или в незапечатан плик, или в плик с нарушена цялост не се приемат и се връщат незабавно на подателя.

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЯ:

17.03.2022 11:33
Свали
ИНФОРМАЦИЯ ЗА СКЛЮЧЕН ДОГОВОР ГУМИ
16.05.2022 11:48
Свали
Протокол
29.06.2022 17:13
Свали