ИЗВЪРШЕНА Е ПРОМЯНА В КОЛИЧЕСТВЕНО СТОЙНОСТНИТЕ СМЕТКИ  (КСС)

ПОКАНА

 

За избор на подизпълнител за участие в обществена поръчка по ЗОП с Възложител „Агенция Пътна инфраструктура“ и предмет:

Поддържане на АМ „Хемус“, АМ „Тракия“, АМ „Марица“ и АМ“ Струма“, стопанисвани от АПИ, съгласно чл. 19, ал. 1, т. 1 от Закона за пътищата, по обособени позиции“

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

 

Във връзка с участието на Автомагистрали ЕАД в открита процедура по Закона за обществените поръчки с горецитирания предмет, „АВТОМАГИСТРАЛИ” ЕАД Ви кани да представите Вашата оферта за изпълнение на дейностите подробно описани в Сметки с единични цени за всеки вид дейност  - Приложение - Сметка № 3-1 – № 3-8 към настоящата покана, за включване като официален подизпълнител по провежданата от АПИ открита процедура по ЗОП с горецитирания предмет.

 

  1. ПРЕДМЕТ:

Предмет на настоящата процедура е извършването на дейности по поддържане (текущо, зимно и ремонтно – възстановителни работи при аварийни ситуации) на АМ „Хемус“, АМ „Тракия“, АМ „Марица“ и АМ“ Струма“, стопанисвани от АПИ, съгласно чл. 19, ал. 1, т. 1 от Закона за пътищата, за:

 

АМ “Хемус“ на територията на ОПУ Варна и ОПУ Шумен;

 

  В предмета на процедурата не се включват дейности, за които се изисква съставяне и подписване на актове и протоколи, създадени по реда и условията на Наредба № 3/ 31.07.2003г.

 

  1. Кратко описание:

Кратко описание

Изпълнението на обществената поръчка, включва:

1.1. Дейности, които са свързани с извършването на строителни и монтажни работи, чрез които строежите се поддържат  по смисъла на § 5, т. 40 от Допълнителните разпоредби на Закона за устройство на територията (ДР на ЗУТ) и действащата нормативна уредба, включително:

1.1.1. Текущ ремонт по смисъла на §5, т. 43 от ДР на ЗУТ и Наредба № РД-02-20-19 от 12 ноември 2012 г. за поддържане и текущ ремонт на пътищата.

1.1.2. Текущo поддържане по смисъла на Наредба № РД-02-20-19 от 12 ноември 2012 г. за поддържане и текущ ремонт на пътищата.

1.1.3. Зимно поддържане по смисъла на Наредба № РД-02-20-19 от 12 ноември 2012 г. за поддържане и текущ ремонт на пътищата.

1.1.4. Ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации, целящи незабавно възстановяване на минимално ниво на обслужване след възникване на аварийни ситуации (свлачищни явления, срутвания, изравяния, разрушения на мостови съоръжения, лавини, ситуации в резултат на бедствия, авария и/или природни явления и други).

 

  1. СРОК НА ИЗПЪЛНЕНИЕ И ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ:

       

          2.1. Срокът за изпълнение на дейностите/работите по договора, е 36 (тридесет и шест) месеца и започва да тече от датата, посочена във Възлагателното писмо, издадено от Възложителя и изпратено до Изпълнителя.

          2.2. Гаранционни срокове на изпълнени дейности по договора, които гаранционни срокове са, както следва:

          2.2.1. За ръчно изкърпване на единични дупки и деформации на настилката с плътна асфалтобетонова смес – 6 (шест) месеца;

          2.2.2. За машинно изкърпване на единични дупки и деформации на настилката с плътна асфалтобетонова смес – 2 (две) години;

          2.2.3. За машинно полагане на плътна асфалтобетонова смес – 3 (три) години.

 

  1. ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 

При изпълнение на процедурата, следва да се спазват приложимите за предмета ѝ изисквания на:

а) Технически правила и изисквания за поддържане на пътища на Национална агенция „Пътна инфраструктура” от 2009 г.;

б) Техническа спецификация на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) от 2014 г.;

в) Наредба № РД-02-20-19 от 12 ноември 2012 г. за поддържане и текущ ремонт на пътищата;

г) Закон за устройство на територията;

д) Закон за пътищата;

е) Наредба № 2 от 17 януари 2001 г. за сигнализация на пътищата с пътна маркировка;

ж) Наредба № 18 от 23 юли 2001 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци;

з) Наредба № 3 от 16 август 2010 г. за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците;

и) Нормативни актове, касаещи сигнализация на пътищата с пътни знаци, поддържане и текущ ремонт на пътищата, управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали, здравословни и безопасни условия на труд;

й) Всички други нормативни документи, приложими за изпълнение на съответните дейности, предмет на обществената поръчка.

По отношение на посочените в документите от настоящия раздел конкретни стандарти, спецификации, технически одобрения или други технически референции, Възложителят ще приеме за отговарящи на изискванията и техните еквиваленти.

Когато се касае за стандарт, спецификация, техническа оценка или техническо одобрение, ако участникът докаже в своята оферта с подходящи средства, включително чрез доказателствата по чл. 52 от ЗОП, че предлаганите решения удовлетворяват по еквивалентен начин изискванията, определени от техническите спецификации, неговата оферта няма да бъде предложена за отстраняване.

Когато се касае за български стандарт, въвеждащ европейски стандарт, европейска техническа оценка, обща техническа спецификация, международен стандарт или стандартизационен документ, установен от европейски орган по стандартизация, ако участникът докаже в своята оферта с подходящи средства, включително чрез доказателствата по чл. 52 от ЗОП, че тези стандартизационни документи се отнасят до определените от Възложителя изисквания за работни характеристики и функционални изисквания, неговата оферта няма да бъде предложена за отстраняване.

*ВАЖНО! Посочените „Технически спецификации“, действащото законодателство и стандарти в областта на изпълнение на дейностите предмет на поръчката следва да се разбират като предварително обявени условия на поръчката по смисъла на чл. 107, т. 2, буква „а“ от ЗОП!

IV. КРИТЕРИИ ЗА ПОДБОР

 

4. 1. Технически и професионални способности:

а) за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, да е изпълнил минимум един договор зимно поддържане на автомагистрала/и и/или на път/ища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на път/ища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на улица/и в страната, и/или на път/ища с еквивалентни характеристики извън страната

или

  б) за последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата, да е изпълнил минимум един договор за текущ ремонт и/или текущо поддържане на автомагистрала/и и/или на път/ища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на път/ища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на улица/и в страната, и/или на път/ища с еквивалентни характеристики извън страната.

или

в) Ремонтни дейности и/или ново изграждане и/или поддържане на пътни съоръжения (виадукти и/или мостове и/или тунели и др.).

Възложителя не поставя изискване за изпълнен обем.

УТОЧНЕНИЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИЗИСКВАНЕТО: Участникът представя списък – Образец № 2 на дейностите, идентични или сходни с предмета на процедурата, придружени с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.

 

*Забележка 1: Минималното изискване може да бъде доказано с изпълнението на едно или няколко възлагания!

 

4.2. Изисква се участникът в процедурата да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на процедурата, но не по-малко от:

 

 

Наименование

АМ “Хемус“ на територията на ОПУ Варна и ОПУ Шумен;

Пътна фреза

1

Автогудронатор

1

Асфалтополагаща машина

1

Бандажен валяк

2

Пневматичен валяк

1

Багер

2

Автогрейдер

2

Товарачна машина

6

Автокран

1

Автовлекач за аварирали тежкотоварни автомобили

2

Роторен снегорин

2

Комбинирани машини за зимно поддържане (машината да е оборудвана с гребло, устройство за точно дозиране и разпръскване на инертни материали и химически вещества в твърда фаза и устройство за разпръскване на химически вещества в течна фаза)

 

 

15

Пясъкоразпръсквач

20

Снегорин

4

Участникът представя декларация – Образец №3  за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на процедурата.

 

Забележка: Участник, който подава оферти по обявената процедура (с краен срок за подаване на оферти – 08.09.2022 ) с предмет: Избор на подизпълнител за изпълнение дейности за участие в обществена поръчка по ЗОП с Възложител „Агенция Пътна инфраструктура“ и предмет: „Поддържане на АМ „Хемус – ОПУ София и ОПУ Ловеч“, АМ „Тракия“, АМ „Марица“ и АМ“ Струма“, в случай, че участник участва за повече от една процедура, трябва да представи различни инструменти, съоръжения и техническо оборудване

 

        V.            СЪДЪРЖАНИЕ НА ОФЕРТА

 

5.1.    Образец № 1 – Административни данни;

5.2.    Образец № 2 – списък с изпълнение услуги;

5.3     Образец №3 - декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване;

5.4.    Техническо предложение за изпълнение: - Образец № 4 

Участници, чиито Технически предложения за изпълнение не отговарят на изискванията на Възложителя, ще бъдат отстранени от участие в процедурата.

5.5.    Ценовото предложение:

1) Ценово предложение

2) Сметки с попълнени единични цени на предвидените СМР, подписани и подпечатани – оригинал, на хартиен носител и на електронен носител в xls/xlsx формат.

 

Указания за изготвяне на Ценовото предложение:

Ценовото предложение, се изготвя по Образец № 5 и Приложение Сметки 1-8 и съдържа предложението на участника относно Ценовите параметри за изпълнение, съгласно указанията на Възложителя.

Извън Ценовото предложение не трябва да е посочена никаква информация относно предлаганите от участник в процедурата единични цени и/или части от тях.

Участници, които по какъвто и да е начин, са включили някъде в офертата си извън Ценовото предложение елементи, свързани с предлаганите единични цени (и/или части от тях), ще бъдат отстранени от участие в процедурата.

 

Ценовото предложение се поставя в отделен запечатан непрозрачен плик с надпис „Предлагани ценови параметри“, и наименованието на участника, съдържащ: Попълнено и подписано ценово предложение и приложенията към него.

 

Ценовите предложения на участниците по отношение на предлаганите от тях единични цени не могат да надвишават пределните такива, определени от Възложителя за настоящата процедура, като противното е основание за отстраняване на съответния участник от процедурата!

 

5.6. Декларация за конфиденциалност

 

          5.7. Запечатване

            5.7.1. Документите се представят в запечатан непрозрачен плик, върху който се посочва:

Оферта за участие в процедура с предмет:

«..................................» /посочва се наименованието на процедурата/

 

Участник:(посочва се името на участника)

Адрес и телефон/факс и ел. поща: …………..

 

До

„АВТОМАГИСТРАЛИ“ ЕАД

Гр. София, 1618

Бул. Цар Борис III, 215, ет.4

деловодство

 

          5.7.2. Пликът включва документите посочени в раздел V „Съдържание на офертата“, както и отделни запечатани непрозрачен пликове с надпис „Ценово предложение“, който съдържа ценовото предложение.

          5.7.3. Участник, документите в чиято оферта не са систематизирани по указания по-горе начин се отстранява от участие в процедурата.

 

  1. КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЯ:

 

Документацията за участие може да се свали свободно от сайта на Дружеството в раздел „Профил на купувача“.

 

  1. СРОК И МЯСТО ЗА ПОДАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

 

Офертите, заедно с всички съпътстващи документи, описани в поканата се представят в запечатан непрозрачен плик, в деловодството на „Автомагистрали“ ЕАД (Възложител) на адрес: гр. София 1618 бул. „Цар Борис III“ № 215 ет. 4 – всеки работен ден между 8.30 ч. – 12.00 ч. и 12.30 ч. – 16.00 ч.

 

Краен срок за подаване на офертите: 15.00 ч. на 09.09.2022 г.

 

Оферти, подадени след изтичане на крайния срок или в незапечатан плик, или в плик с нарушена цялост не се приемат и се връщат незабавно на подателя.

 

  1. ПРИЛОЖЕНИЯ:

 

1. Образец № 1 – Административни данни;

2. Образец № 2 – Списък с изпълнение услуги;

3.Образец № 3 - Декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване;

4. Техническо предложение за изпълнение – Образец № 4;

5. Ценово Предложение – Образец № 5;

6. Сметки с единични цени за всеки вид дейност  - Приложение №-3.1 -3.8;

13. Декларация за конфиденциалност;

ОБРАЗЕЦ 1.DOCX

05.09.2022 14:03
Свали
ОБРАЗЕЦ 2 - СПИСЪК ИЗПЪЛНЕНИ УСЛУГИ.DOCX

05.09.2022 14:03
Свали
ОБРАЗЕЦ 3 -ДЕКЛАРАЦИЯ ОБОРУДВАНЕ.DOCX

05.09.2022 14:03
Свали
ОБРАЗЕЦ 4 - ТЕХНИЧЕСКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ.DOCX

05.09.2022 14:03
Свали
ОБРАЗЕЦ 5 -ЦЕНОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ(12178947).DOC

05.09.2022 14:03
Свали
ОБРАЗЕЦ 6 - ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА КОНФИНДЕНЦИАЛНОСТ.DOC

05.09.2022 14:03
Свали
КСС
07.09.2022 14:57
Свали