Новини

Пътен възел „Буховци – Юг“, изграден от „Автомагистрали“ ЕАД е пуснат в експлоатация

  19.10.2022 13:30  
Пътен възел „Буховци – Юг“, изграден от „Автомагистрали“ ЕАД е пуснат в експлоатация

Съоръжението е важна част от подхода към открития същия ден нов 16,3 километров участък на Автомагистрала „Хемус“ в посока Варна между Буховци и Белокопитово

 

На 18.10.2022г. министър Шишков откри и връчи разрешенията за ползване на Участък 10 и пътен възел „Буховци – Юг“ на председателя на Управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура. От страна на „Автомагистрали“ ЕАД на събитието присъстваха инж. Иван Станчев, изп. директор; д-р Ивелина Крушкова, член на Съвета на директорите; инж. Красимир Родопски, дир. дирекция „Инфраструктурно строителство“ и ръководител проект на този участък, както и инж. Младен Георгиев, технически ръководител, координатор за безопасност и здраве и отговорник на временната организация на този обект.

Пътен възел „Буховци – Юг“ е ремонтиран и построен за 6 месеца от 6 бригади и екип от 180 работници и специалисти, сред които важен принос имат инж. Гергана Найденова, ръководител проектно-технически отдел и Светлана Тодорова, началник отдел на обекта.

Съоръжението е ремонтирано и построено без да се спира движението. Екипът на „Автомагистрали“ ЕАД създаде и поддържа 3 етапа на временна организация на движението.

Екипът на „Автомагистрали“ ЕАД благодари на полицията, местните кметове и на областния управител на Търговище за оказаното съдействие!